Burgemeester Renkum brengt inspirerend bezoek aan Dorenweerd College

Het Dorenweerd College (DWC) in Doorwerth ontving op donderdag 11 april een speciale gast! Burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum bracht een bezoek aan de school nadat leerlingen Nola en Meike, een uitnodiging naar haar hadden gestuurd om in gesprek met de klas te gaan, waarin zij allerlei vragen mochten stellen. De burgemeester nam de uitnodiging meteen met veel enthousiasme aan.

Dorenweerd-Burgemeester2024-10

Van verrassende vragen zoals "Als u straks geen burgemeester meer bent, kan ik dan nog uw huis kopen?" tot nieuwsgierigheid over het beleid ten aanzien van 'de wolf' en verkeersveiligheid. De leerlingen toonden hun oprechte interesse door veel verschillende, scherpe vragen te stellen aan de burgemeester.

De actie van leerlingen Nola en Meike kwam voort uit het vak Global Studies, waarin ze de wereld en haar gebeurtenissen verkennen. Burgemeester Agnes Schaap, benadrukte het belang van jongerenparticipatie in de politiek. "Het is inspirerend om de interesse van deze jeugd te zien in de wereld om hen heen en hoe zij zich betrokken voelen bij de lokale gemeenschap," merkte ze op.

Docent Lukas van der Heijde: “Voor onze leerlingen was het een unieke kans om de burgemeester te horen spreken over haar visie, haar ervaringen als bestuurder en te leren over haar successen en obstakels. Tegelijkertijd kregen ze waardevolle inzichten in het belang van betrokkenheid en participatie bij de lokale gemeenschap. De leerlingen vonden het ontzettend interessant en konden gewoon niet stoppen met vragen stellen!”

 

Laat dit artikel viral gaan in Renkum, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deRenkumgids.nl
Redactie deRenkumgids.nl

Nieuws door Scholengroep LingeRijn. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Burgemeester Renkum brengt inspirerend bezoek aan Dorenweerd College

Gerelateerde berichten