Peuter4daagse bij RivaKids

Maar liefst 25.600 peuters namen vorig jaar deel aan de eerste landelijke Peuter4daagse, een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Ook RivaKids viert dit sportieve feestje graag mee. Een groep van 30 enthousiaste peuters uit Doorwerth en 29 uit Heelsum wandelden van 10 t/m 13 juni vier dagen rondom de eigen opvanglocatie en verdienden zo de officiële Peuter4daagse medaille.

Feest

De Peuter4daagse bij RivaKids was een waar feest! Het draaide niet alleen maar om wandelen; er waren ook diverse extra activiteiten georganiseerd om het nóg leuker te maken. We volgden de RivaKids routepijlen en zongen gezellige liedjes tijdens de rustmomenten. Zelfs de regen op de eerste twee dagen mocht de pret niet drukken; de kinderen liepen met net zoveel plezier en enthousiasme door de plassen.

De kinderen kregen een stempelkaart waarop ze na elke dag een stempel verzamelden. Op de laatste dag liep zelfs Barbara, de directrice van RivaKids, mee en werden de kinderen extra in het zonnetje gezet met een feestelijke picknick in de tuin. Natuurlijk ontvingen de kinderen hun welverdiende medaille, wandeldiploma, stempelkaart én een stoere bidon van het Sport- en beweegteam.

Doel van de Peuter4daagse

Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier wandelen. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal. Maar RivaKids besteedde ook aandacht aan het belang van gezonde voeding: tijdens de wandelingen kregen de kinderen gezonde fruit- of groentesnacks en bovendien ontving ieder kind een eigen bidon gevuld met water.

Week van de Gezonde Jeugd

De Peuter4daagse bij RivaKids vond plaats tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni 2024). De Week van de Gezonde Jeugd is een initiatief van JOGG. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen.

Kijk voor meer informatie op: www.peuter4daagse.nl.

 

Laat dit artikel viral gaan in Renkum, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deRenkumgids.nl
Redactie deRenkumgids.nl

Nieuws door RivaKids. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Peuter4daagse bij RivaKids

Gerelateerde berichten