Voor een eerlijk en veilig Europa

Met de naderende verkiezingen voor het Europees Parlement in juni, maken we ons op voor beslissingen die de toekomst van onze samenleving bepalen. Het is dan ook van het grootste belang dat de inwoners van Culemborg hun stem laten horen en kiezen voor een Europa dat bevolkingsgroepen niet tegen elkaar opzet of zondebokken aanwijst, maar beleid voert dat ten goede komt aan alle burgers.

Deze verkiezingen draaien om belangrijke kwesties, zoals het tegengaan van klimaatverandering, een eerlijke welvaartsverdeling, veiligheid en het aanpakken van migratie.

De EU kan hieraan bijdragen door de overgang naar een duurzame economie te versnellen, armoede en ongelijkheid te bestrijden, op te komen voor betere arbeidsvoorwaarden, samen te werken op het gebied van veiligheid en een beperkend maar rechtvaardig migratiebeleid te voeren.

Daarnaast zijn voor vrouwen gelijke kansen op de arbeidsmarkt en gelijke beloning voor gelijk werk, van groot belang. De EU kan hieraan bijdragen door de strijd tegen discriminatie van vrouwen te versterken en de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen, alsook door het verbeteren van ouderschapsverlof en kinderopvangmogelijkheden.

Laten we onze stem gebruiken voor een Europa dat opkomt voor de belangen van ons allemaal en kiezen voor een eerlijke en veilige toekomst.

 

Laat dit artikel viral gaan in Renkum, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deRenkumgids.nl
Redactie deRenkumgids.nl

Nieuws door André Vermeulen. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Voor een eerlijk en veilig Europa

Gerelateerde berichten