Historisch Museum APZ Wolfheze

Historisch Museum APZ Wolfheze is een gelegen aan Wolfheze 2 in Wolfheze.

Meer informatie over Historisch Museum APZ Wolfheze in Wolfheze

Al meer dan 100 jaar worden er in Wolfheze psychiatrische patiënten behandeld. In 1907 nam de ‘Vereniging tot Christelijke Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders’ het initiatief hiertoe. Het Historisch Museum Wolfheze toont de geschiedenis van het terrein en de mensen die er werkten of behandeld werden. Het museum is gevestigd in een gebouw dat eerder dienst deed als meubelmakerij en linnenkamer. Sinds 1989 worden er foto's, ansichtkaarten, gebruiksvoorwerpen, apparaten, instrumenten, boeken, artikelen en verslagen tentoongesteld die het verhaal van een eeuw geestelijke gezondheidszorg vertellen. Er zijn ook voorbeelden van medische apparatuur te zien, waaronder een authentiek elektroshockapparaat. Daarnaast zijn er curiosa tentoongesteld, zoals uniformen van verpleegkundigen en spanlakens en leren beenkokers die gebruikt werden om onrustige patiënten in bedwang te houden. Het museum beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek met jaarverslagen, geneeskundige tijdschriften, personeelsbladen en boeken over de historie van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Het museum bevindt zich op het terrein van het voormalig Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis (APZ) Wolfheze en is onderdeel van Pro Persona, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg. Het museum onderhoudt contacten met plaatselijke musea en archieven en is aangeslot.

Wil je weten wat Historisch Museum APZ Wolfheze verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Historisch Museum APZ Wolfheze of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Historisch Museum APZ Wolfheze? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Historisch Museum APZ Wolfheze het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Renkum. Opzoek naar Historisch Museum APZ Wolfheze reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Historisch Museum APZ Wolfheze

Bezoekers bekeken ook