Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk

Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk is een Katholieke kerk gelegen aan Dorpsstraat 1 in Renkum.

Meer informatie over Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk in Renkum

De geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, die onderdeel is van de RK Parochie H. Titus Brandsma, viert het eeuwfeest van de kerk. Op 11 september 1923 werd de kerk ingewijd door aartsbisschop mgr. Van de Wetering. Het jubileum wordt gevierd met een processie door het dorp op zaterdag 9 september en een feestelijke Eucharistieviering op zondag 10 september. De oude kerk, die gebouwd was in 1838, werd vervangen door een nieuwe kerk ontworpen door Jos Th.J. Cuypers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de kerk zwaar beschadigd, maar werd later hersteld. Belangrijker dan het gebouw is het geloof dat mensen verbindt, en Renkum-Heelsum zet zijn kerkelijke geschiedenis van ruim duizend jaar voort.

Wil je weten wat Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Renkum. Opzoek naar Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk

Bezoekers bekeken ook